سوال:مدیرمدرسه ای هستم که مجری برنامه تعالی می باشد بنده طریقه تدوین ماموریتها واستراتژی ها رانمیدانم .اگرامکان دارد با نمونه ای راهنمایی نمایید ؟
جواب:برای تدوین استراتژی هاوماموریت ها باید شناخت کاملی از سند تحول مخصوصا"چشم انداز مدرسه در افق 1404 " (فصل چهارم )و برنامه درسی ملی واهداف دوره تحصیلی داشته باشید.
مثال استراتژی:اصلاح و به روزآوری روش های تعلیم و تربیت با تاکید بر روشهای فعال،گروهی ،خلاق با توجه به نقش الگویی معلمان .(سند تحول ،فصل هفتم،راهکار 3-17)
مثال ماموریت:تربیت یادگیرندگان مادام العمر وتقویت شایستگی های اجتماعی و مهارتهای زندگی دانش آموزان .(برنامه درسی ملی بند 9اصول ناظر بر برنامه های درسی و تربیتی:ص10 )
سوال:ایا مدارسی که مجری طرح تعالی هستند نیاز به برنامه سالانه دارند چون تکمیل نمون برگها یک برنامه عملیاتی کاملی می باشد؟
جواب :خیر همان برنامه عملیاتی با رویکرد برنامه تعالی ،برنامه سالانه مدارس محسوب می شود.
سوال:مدیر دبیرستان دور اول یکی از شهرستانهای استان می باشم که مجری برنامه تعالی می باشم. چند روز پیش گروهی از مدسه ما بازدید کردند و در برنامه عملیاتی سالانه (شاخصهای برنامه تعالی) اظهار نظرهای کردند که با آموخته های ما در کلاسهای دوره تعالی متفاوت بوده است.در این موارد ما چه وظیفه ای داریم.لازم به ذکر است گروه بازدید کننده نه ارزیاب بوده اند و نه مشاور؟
جواب:اظهار نظر در مورد برنامه عملیاتی مدرسه (مدارس مجری تعالی) فقط در حیطه مشاورین و ارزیابانیمی باشد که در کلاسهای آموزشی برنامه تعالی شرکت کرده اند.در چنین مواردی با دبیرخانه برنامه تعالی مستقر در اداره کل تماس بگیرید.
سوال:آیا در مرحله اول ارزیابی(وضعیت موجود مدرسه)ضرورتی دارد ارزیابان به شاخصها امتیاز دهند ،در این صورت امتیازاین مرحله کجا دیده شده است؟
جواب:خیر،درمرحله اول ارزیابان ضمن حضور در مدرسه تحت پوشش خود ،نسبت به آشنایی با وضعیت موجود مدارس و برنامه عملیاتی آن واحد آموزشی اقدام می کنند(البته ارزیابان می توانند در این مرحله ضمن تهیه یادداشتهایی از وضعیت موجود و نقطه آغازگری مدرسه،ارزیابی پایانی را ساده تر کنند)
سوال:مدیر مدرسه ای هستم که امسال مجری برنامه تعالی می باشم .با توجه به محدودیت امکاناتی که دارم آیا برای امسال می توانم برنامه عملیاتی مدرسه را فقط بر روی تعدادی از نمون برگها تدوین کنم؟
جواب:خیر،مدیر مدرسه برای تدوین برنامه عملیاتی سالانه باید تمام نمون برگها را در 169 شاخص ،"خود ارزیابی "کرده و بر حسب امکانات و توان مجموعه مدرسه خود "وضعیت مورد انتظار "را مشخص کند.طبیعتا همه مدارس در سال اول نمی توانند در تمام شاخص ها گام بردارند ولی خود ارزیابی می تواند نقاط ضعف مدرسه را مشخص کند.